Hoe kun je het ip adres verbergen

Spread the love

ip adress en gerelateerde woorden

Sinds een aantal jaren weten we via verschillende klokkenluiders dat internetgebruikers op verschillende manieren in de gaten worden gehouden. Op die manier kunnen verschillende instanties risico’s in kaart brengen. Echter is niet iedereen er van gediend dat alles wat zij op het internet doen wordt opgeslagen. Tijdens het surfen laat je dan ook een behoorlijk aantal persoonlijke gegevens achter. Om alsnog anoniem te kunnen surfen op het internet kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je ip adres te verbergen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een proxy of een vpn verbinding. Ook tor is een populaire dienst waardoor je het eigen ip adres van het apparaat waarmee je verbinding maakt met het internet te verbergen.

IP adres verbergen

Er zijn verschillende manieren om enkele sporen uit te wissen op je eigen apparaat. Op die manier kunnen mensen waar je mee samen woont minder controleren wat je allemaal op het internet hebt gedaan. Zo kun je de geschiedenis en cookies wissen of gebruik maken van de privé functie die veel browsers je bieden. Echter kun je op deze manier niet je ip adres verbergen. Ieder apparaat beschikt dan ook over een eigen uniek ip adres, zoals een huisnummer of telefoonnummer. Andere apparaten kunnen ook contact met je opnemen via datzelfde ip adres. Door dit unieke ip adres waar je jezelf mee identificeert op het internet kunnen anderen je dan ook traceren, zoals de internetprovider waar je bij bent aangesloten. Daarnaast laat je ook enkele gegevens achter bij de website die je bezoekt in een logbestand. Er zijn echter wel een aantal manieren waarop je het ip adres van je apparaten kan verbergen. Hierdoor geniet je van meer privacy op het internet en kun je ook anoniemer surfen.

Proxy

Eén van de methodes die je kan gebruiken om je ip adres te verbergen is het gebruiken van een proxy. Hierbij maakt de computer via de proxy server verbinding met de website die je wilt bezoeken. Hierdoor ontvangt de website alleen maar het ip adres van de proxy server en niet die van het apparaat waar je werkelijk gebruik van maakt. Je eigen ip adres wordt bij het gebruiken van een proxy dan ook niet doorgegeven aan de website. Je kunt onder andere uit gratis of betaalde proxy servers kiezen. De gratis proxy servers hebben niet altijd een hoge beveiliging, een betaalde proxy is dan ook altijd beter.

VPN

Je kunt ook kiezen om een vpn server te gebruiken. Een vpn server heeft meestal ontelbare ip adressen tot zijn beschikking. Hierbij verloopt het data verkeer via allemaal verschillende ip adressen. Ook dit maakt dat de website uiteindelijk niet weet wie nu precies de bezoeker is.

Tor

Tot slot kun je ook nog kiezen voor het tor netwerk. Dit open netwerk bestaat uit een aantal verschillende knooppunten die er voor zorgen dat de data die je verzendt anoniem is, waardoor je als gebruiker zelf ook anoniem blijft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *