Anoniem mailen

Spread the love

anoniem

Op het moment dat je een email adres aanmaakt dien je een aantal gegevens op te geven. Aan de hand van deze gegevens worden later dan ook de e-mails verstuurd. Echter kan het voorkomen dat je een email anoniem wilt versturen. Hoe doe je dit en wat houdt dit precies in?

Wanneer je een geheel anoniem email adres aan wilt maken houdt dit in dat er geen connecties kunnen worden gemaakt met jou als persoon. Anoniem mailen is dan ook wat anders dan het versleutelen van de mails die je verstuurd. Er zijn verschillende softwarepakket te verkrijgen waarbij je op een redelijk eenvoudige manier er voor kunt zorgen dat de e-mails die je verstuurd extra versleuteld zijn zodat derden deze niet in kunnen zien. Echter zijn bij deze versleutelde berichten nog wel je persoonlijke gegevens zichtbaar voor de uiteindelijke ontvanger. Anoniem mailen gaat dan ook verder waar het versleutelen van je e-mails stopt. Anoniem mailen zorgt er namelijk voor dat jij als afzender wordt afgeschermd.

Voordat je anoniem kunt gaan mailen is het van belang dat je al anoniem het internet betreedt. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van het tor netwerk. Hierbij word je anonimiteit gegarandeerd doordat alle browseractiviteiten die je onderneemt via verschillende servers loopt. Hierdoor wordt het niet meer te achterhalen waar je precies vandaan komt en wat je eigenlijke ip adres is. Ook kun je gebruik maken van een proxy of een vpn server. Eveneens bij deze manieren ben je veel anoniemer op het internet en kun je minder goed gevolgd en getraceerd worden.

Mail adres aanmaken

Wanneer je het internet al anoniem betreedt kun je ook anoniem een email adres aanmaken. Vaak dien je bij de bekende email diensten behoorlijk wat informatie te verschaffen, zoals je locatie, naam en verjaardag. Uiteraard kun je er voor kiezen om deze informatie niet juist in te vullen, zodat bijvoorbeeld Google niet over je echte gegevens beschikt. Echter wordt daarna vaak om een identificatiemanier gevraagd om er zeker van te zijn dat Google met een echt persoon te maken heeft. Hierbij vragen ze al snel om je telefoonnummer. Ook deze dien je dan niet in te vullen, maar kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een prepaid nummer.

Echter zijn er ook een aantal email diensten die niet alle gegevens van je hoeven te hebben voor het aanmaken van een account. Deze kun je dan ook beter gebruiken wanneer je anoniem wilt mailen. Deze diensten staan er om bekend dat zij geen advertenties laten zien en ook beter met je veiligheid omgaan. Vaak houdt dit wel in dat je hierdoor per maand of per jaar moet betalen, zodat het bedrijf achter de dienst wel kan voortbestaan. Dit is te danken aan het feit dat er geen gebruik wordt gemaakt van advertenties. Sommige van deze diensten gebruiken nog een extra vpn server wanneer je een email verstuurd. Dit vergroot de privacy nogmaals en zorgt er voor dat je niet te traceren bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *